Ongeveer de helft van de huisdierbezitters in Nederland heeft een kat, wat aangeeft dat de kat één van de populairste gezelschapsdieren is. De aanschaf van een kat brengt wel een aantal verantwoordelijkheden met zich mee. Een kat moet bij u en uw gezin passen.

De kat mag geen (over-)last vormen voor gezinsleden, buren, bezoekers en anderen. Hij hoeft niet uitgelaten te worden, maar heeft uiteraard wel aandacht en verzorging nodig. Een kitten (jonge kat) is natuurlijk leuk, maar kost veel tijd om goed op te voeden. 

Er komen jaarlijks ruim 45.000 katten in asielen terecht, dus u kunt ook overwegen om een kat uit het asiel te halen. Een kat wordt gemiddeld vijftien tot twintig jaar oud. Uit onderzoek blijkt dat de levensverwachting van een gecastreerde kat twee keer zo lang is als van een vruchtbaar dier. 

Een kat is dus een huisdier waar u veel aan kunt hebben, vooral als u bij de aanschaf weloverwogen te werk gaat. Door een juiste keuze en een goed aanschafadres kunt u veel problemen voorkomen. Onderstaande handleidingen helpen u daarbij.

Om de handleidingen te lezen hoeft u enkel op de afbeelding te klikken...